u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Smartphone videotraining

Smartphone videotraining

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een filmpje te maken, editen en online te zetten. Bijna iedereen met een smartphone kan wel een filmpje schieten, maar niet iedereen kan een filmpje maken dat ook echt z’n doel bereikt. In deze interactieve en inspirerende training maken kandidaten kennis met de mogelijkheden van online video, en specifiek de mogelijkheden van het filmen, editen en publiceren met een smartphone. Zo maak je met weinig middelen video’s die professioneel ogen, en een zakelijk doel bereiken!

Wat komt aan bod?

In deze training duiken we in de productie, presentatie en distributie van video’s met een smartphone, waarbij vooral de productie en presentatie centraal staat. Een aantal korte voorbeelden van leuke video’s en video campagnes komen aan bod, maar kandidaten gaan ook zelf aan de slag. Wat onder andere aan bod komt in deze training: Hoe kun je maximale resultaten behalen met weinig middelen? We gaan dieper in op het gebruik van smartphones: hoe kun je met een smartphone en weinig ander apparatuur toch een video maken die professioneel overkomt? Wat zijn de basis technieken voor audio, licht en camera? Hoe kom je natuurlijk over op een camera? Hoe kun je iemand met weinig apparatuur interviewen? Hoe kun je een videootje met je smartphone bewerken en online zetten?

Raken met video

Het allerbelangrijkste van een videoproductie is de inhoud. Hoe maak je een video die raakt?
Het is de bedoeling dat de kandidaten enthousiast worden gemaakt om zelf aan de slag te gaan met video!

Voor wie is de training Smartphone videotraining bedoeld?

Iedereen die werkzaam is voor een communicatieafdeling of een (bedrijfs)redactie.

Informatie voor deelnemers (bij inschrijving)

  • neem je smartphone mee (of fotocamera met filmfunctie of camcorder). Zorg dat het geheugen vrijwel leeg is en dat het apparaat opgeladen is.
  • het (usb)kabeltje waarmee je je smartphone aan een computer kunt koppelen
  • installeer op de smartphone (als je genoeg geheugenruimte hebt) de wetransfer app om sneller materiaal naar een ander apparaat te kunnen sturen
  • installeer een videomontage app (apple: Splice of Imovie, android bv Vivavideo) als je op de smartphone wilt monteren.
  • installeer een videomontageprogramma (gratis voor apple: imovie, gratis voor pc: windows movie maker of PowerDirector) op je laptop als je daarop wilt monteren (meer overzicht dan op je smartphone, zeker voor Apple-eigenaren aan te raden)
PRIJS:
Vraag een vrijblijvende offerte aan
LOCATIE:
Bij u op locatie
DATA:
In overleg
DEZE TRAINING IS OOK BESCHIKBAAR ALS:
16 mei 2018

Vraag een offerte aan!

vraag een offerte aan voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Docent:

geen docent of spreker gevonden