u bent hier: Home > de redactie trainingen > alle trainingen > Interviewen

Interviewen

Voorbereiden, uitwerken en alles daartussenin

Omschrijving van de training Interviewen

Een interessant, spannend interview is vaak de verdienste van een interviewer in topvorm. Een goed interviewer kijkt, luistert, vangt signalen op en haakt in op nieuwe informatie. Neem jij voor je werk regelmatig interviews af, maar sta je onvoldoende stil bij je interviewvaardigheden?

In deze training leer je alle aspecten van het journalistieke interview. We zetten niet één maar twee doorgewinterde docenten in, waardoor het mogelijk wordt in realistische rollenspellen te oefenen. Je interviewt één van de trainers, terwijl de andere toekijkt en feedback geeft. Je leert net zoveel van je eigen interview als door te kijken en luisteren naar de andere cursisten.

Wat komt aan bod bij Interviewen?

  • Wat zijn goede vragen?
  • Gesprek opnemen of niet?
  • Telefonisch of niet?
  • Hoe maak je effectieve aantekeningen?
  • Hoe kun je beter luisteren?
  • Hoe kom je bij iemands ‘tweede verhaal’?
  • Wat zijn de belangrijkste trucs?
  • Welke vormen zijn er voor het uitwerken?
  • Hoe ga je om met kritiek van de geïnterviewde achteraf?

Voor wie is de training Interviewen geschikt?

Deze training is voor journalisten, (hoofd)redacteuren en communicatiemedewerkers die regelmatig interviews afnemen. En willen leren initiatiefrijk te interviewen, die willen leren doorvragen en die op zoek zijn naar het verhaal achter het commerciële praatje.

PRIJS:
€ 835,- excl. 21% btw
LOCATIE:
Aristo Amsterdam
TIJDSTIP:
19.00 - 22.00 uur
DATUM:
20 september 2017
27 september 2017
4 oktober 2017
11 oktober 2017
18 oktober 2017

Meld je aan!

direct aanmelden voor deze training

vraag informatie aan over deze training

Docent: Evert de Vos

Evert de Vos interview

Evert de Vos is sinds augustus 2013 redactiechef van De Groene Amsterdammer. Hiervoor was hij onder meer hoofdredacteur van J/M voor Ouders en redacteur, later adjunct-hoofdredacteur, van het weekblad Intermediair.

lees meer over Evert de Vos

Docent: Luuk Sengers

Luuk Sengers datajournalistiek

Luuk Sengers (1966) is zelfstandig onderzoeksjournalist en docent journalistiek. Hij schrijft over energie en duurzaamheid en geeft trainingen aan ervaren journalisten en aan studenten journalistiek. Afgelopen jaren doceerde hij op verschillende internationale conferenties, onder andere over de Story-Based Inquiry-methode.

lees meer over Luuk Sengers

Ervaringen

9

De juiste cursus voor wie graag stevig wil oefenen met interviewen. Evert en Luuk brengen al hun journalistieke expertise mee om je te laten groeien. Maar ook hun empathie voor het vak en voor de cursusdeelnemer. Nuttige combinatie van theorie en praktijk. En waar kun je anders een interview oefenen met Mark Rutte?!

9 - Annete Klein
Zelfstandig adviseur

meer klantervaringen