u bent hier: Home > Professional > Leontine Hoogeweegen

Leontine Hoogeweegen

Hoe activeer je een publiek? Hoe neem je anderen mee, bied je nieuw perspectief en roep je vragen op met jouw verhaal? De afgelopen 11 jaar ontwikkelde Leontine Hoogeweegen zich als veelgevraagd trainer op het gebied van presenteren, storytelling en storylistening.

Vanuit haar achtergrond als theaterdocent en regisseuse (Hogeschool van de Kunsten Utrecht) begeleidde ze vele groepen en individuen om hun presentaties en gesprekken op een hoog plan te brengen. Het effectief inzetten van je eigenheid, visie en humor zijn kerndoelen in haar trainingen.

Naast haar trainingswerk is zij illustrator, wat voor haar ook een vorm van vertellen is. In één of enkele beelden tonen figuren met hun lichaamstaal, interactie en expressie de essentie van een verhaal. Deze fysieke component van vertelkunst (wat vertel je met het optrekken van je wenkbrauw, het klikken met je tong, één vinger die beweegt?) maakt zowel tekeningen als performances uitgesproken, dynamisch en herkenbaar. Op dit vlak is ongelofelijk veel mogelijk en is het altijd spannend!

Voor [De Redactie] Trainingen geeft Leontine de training Inspirerend spreken op maat.