u bent hier: Home > Professional > Karel Witteveen

Karel Witteveen

Als student interviewde Karel Witteveen de Vlaamse architect Luc Deleu. Deze gebruikte gestapelde
zeecontainers als woningen. Een container voor opslag vertalen naar woonruimte: dat is een creatieve vondst. Sinds zijn overstap van freelance journalist naar trainen en lesgeven is creatief denken het leidend principe geworden bij Karel.

Inmiddels werkt hij ruim twintig jaar als trainer, docent en coach. Met het accent op creatief denken en schrijven, storytelling en presenteren. Zo verleidt hij journalisten, redacteuren en tekstschrijvers tot het schrijven van creatieve en verhalende teksten. Ook verzorgt hij communicatietrainingen aan financial controllers, gemeenten en verzekeraars. Hij gaf les aan bachelor studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim en aan master studenten van de kunstacademie
St.Joost. Verder trainde hij bijvoorbeeld redacties, zoals het Radio 1 Journaal, statistisch medewerkers van het CBS en ambtenaren van de provincie Friesland in het schrijven van aantrekkelijke teksten. Hij schreef twee boeken Creatief schrijven (2006) en Van idee naar tekst. Creatief denken en schrijven voor professionals (2014), beide uitgegeven bij Boom Uitgevers.

Karel Witteveen zoekt bij deelnemers naar wat hun motiveert in denken en doen. Daarbij prikkelt hij hen met technieken die hun creatieve en communicatieve vaardigheden vergroten. Zo ontwikkelde hij de training Creatief pitchen met de Plakfactor en werkt hij momenteel aan een workshop Rengaschrijven voor redacties en teams. In deze workshop onderzoeken deelnemers een thema of vraag door samen een dialoog op papier te voeren. Een doeltreffende en verrassende methode voor team- en redactievraagstukken.

Karel Witteveen

Trainingen en events van Karel Witteveen

Pitchen met de Plakfactor