u bent hier: Home > Nieuws > Tips en trucs > 5 redenen waarom jij Google Analytics wel moét gebruiken

Tips en trucs: 5 redenen waarom jij Google Analytics wel moét gebruiken

GEPLAATST OP: 6 juli 2017

Lars Maat geeft  de training Google Analytics. Je weet vast wel wat het is, maar wat kun je er precies mee? En wat is het nut van het werken met Google Analytics? Wij geven je 5 redenen waarom jij het wel moét gebruiken.

Je wilt weten wat er allemaal op je website afspeelt

Met Google Analytics kun je precies zien waar je websitebezoekers vandaan komen en wat ze doen op je website (en vooral ook wat ze niet doen). Op basis van deze data is het mogelijk om je website beter af te stemmen op je bezoekers.

Je wilt meer klanten

Met Google Analytics zie je precies welke mensen qua leeftijd/geslacht/woonplaats wel bij jou kopen en welke mensen niet. Op basis van deze data kan je jouw marketing beter afstemmen en zo dus meer klanten bereiken.

Je wilt weten of al je marketinginspanningen wat opleveren

Je geeft geld uit aan flyers, krantenadvertenties en/of online advertenties. Maar wie zegt dat dit werkt? Met Google Analytics kun je precies zien of er ook daadwerkelijk meer website bezoekers naar je toe komen n.a.v. al je marketinginspanningen.

Je wilt weten welke marketinginspanningen het beste werkt

Mits juist gebruikt, is het mogelijk om precies te achterhalen uit welke marketinginspanningen jij de meeste klanten trekt. Is dat adverteren op Google? Of toch die leuke Facebook campagne? Op basis van die data kan jij je marketinggeld veel beter verdelen.

Het is gratis!

We blijven Nederlanders toch? Het gebruik van Analytics is gratis dus laat het niet links liggen!

Deze training is bedoeld voor ondernemers, directeuren en (online) marketeers. Op basis van Google Analytics is het namelijk mogelijk om jouw website constant te verbeteren om meer resultaat uit online marketing te halen. Schrijf je snel in!