u bent hier: Home > Nieuws > Tips en trucs > 10 tips voor SEO schrijven

Tips en trucs: 10 tips voor SEO schrijven

GEPLAATST OP: 6 juni 2017

Google verandert voortdurend het algoritme waarmee wordt bepaald welke website bovenaan komt te staan. Door aan de SEO van jouw website te werken kan deze stijgen in de ranking. Maar hoe doe je dat? Je leert het allemaal in de Summerschool SEO teksten schrijven! Op 29 juni geeft Etienne Donicie deze workshop.

Je krijgt van ons alvast 10 tips:

  1. Om te ranken op een zoekwoord, moet het zoekwoord minimaal 1 keer in de tekst voorkomen.
  2. Hoe specifieker de zoekwoordcombinatie (meerdere woorden bij elkaar), hoe minder vaak het zoekwoord in de tekst voor hoeft te komen. Een lange zoekwoordcombinatie werkt vaak het beste. Wil je mensen bijvoorbeeld tips geven voor het schrijven van SEO teksten op hun website, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de zoekwoordcombinatie ‘tips voor SEO teksten schrijven op je website’. Gebruik de zoekwoordcombinatie in je tekst zo letterlijk mogelijk.
  3. Zet je zoekwoord in de titel (van je artikel). Google vindt de titel van het artikel erg belangrijk. Daar staat immers de kern van je verhaal in. Als je daar je zoekwoord in terug laat komen, zal Google begrijpen dat jouw artikel over dit onderwerp gaat en het hoger waarderen.
  4.  Zorg dat het zoekwoord ook duidelijk zichtbaar is aan het begin van de pagina (in de introductie). De zoeker ziet vaak eerst de titel, dan de inleiding en daarna de rest van de tekst.
  5. Maak een krachtige meta-description (met zoekwoord). De meta-description is het stukje tekst dat Google (doorgaans) laat zien (onder de titel) in de zoekresultaten en dat in het kort vertelt waar jouw artikel over gaat. Vul je zelf geen metadescription in, dan bedenkt Google zelf een tekst. En hoewel Google dat heel goed kan, is het nooit ideaal.
  6. Schrijf eerst de tekst met het doel de lezer zo goed mogelijk te informeren. Kijk daarna pas of het zoekwoord waarop je wilt ranken ook al in de tekst voorkomt. Vaak is dit zo.
  7. Maak tussenkoppen (H2) en noem het zoekwoord minimaal 1 keer in een van de tussenkoppen.
  8. Een ‘koptekst 1 (H1)’ in de opmaak heeft meer waarde qua SEO (bij het bepalen van het onderwerp) dan een ‘koptekst 2 (H2)’ en zo verder.
  9. Wanneer je Googelt op de zoekterm waarop jij wilt ranken, dan zie je onderaan gerelateerde zoekwoorden. Die gerelateerde zoekopdracht kun je gebruiken als subonderwerpen op jouw pagina.
  10. Doe mee aan de Summerschool SEO-teksten schrijven 🙂

Schrijf je snel in voor deze workshop of check het volledige Summerschoolprogramma!